لذت پزشكي « تكه هاي شيرين و مفيد از پزشكي،به همراه خاطرات. به اين مكان خوش آمديد. »
| ||
|
هميشه برايمان ساختار مغز جانداران خارق العاده و حيرت اور بوده است.سلول يا ياخته عصبي نورون نام دارد و سه بخش اصلي دارد به نام دندريتها يا گيرنده ها،تنه، آكسون كه انتقال دهنده پيام الكتريكي به دندريتهاي نورون بعدي است.
مغزواره هاي كوچكي كه در قطعات الكترونيكي بكار رفته تنها تقليدي از سيستم صفر و يك هستند و نه بيشتر.مغز جانداران بخصوص حافظه و يادگيريها بر مبناي سيستم صفر و يك عمل مي كند. اساس سيستم صفر و يك در مغز جانداران با مغزواره ها يكسان است: يك مسير عصبي يا الكتريكي يا خاموش است و يا روشن و جمع و ترتيب اين مسير ها تنوع فراوان دارد كه باعث تنوع در اعمال مختلف مي شود.چيزي كه در اينجا مغز را متمايز ميكند تنوع باور نكردني سلولها و مسير هاي عصبي است (تا ده ميليارد نورون) و اگر قرار باشد مغزواره ها را با همان ظرفيت بسازيم با يك حجم انبوه و مشكل زا مواجه مي شويم. ازينرو گفته مي شود كه امكان هرگونه يادگيري جديد با تمرين مكرر در جانداران وجود دارد و مسير هاي ياد گرفته قبلي هم از بين نمي رود و در شرايطي مثل فكر كردن و در خواب يا با روشهايي خاص احيا شده و به سطح خوداگاه اورده مي شود.
و اما سوال مجهول مانده اساسي روح حاكم بر كليت مغز جاندار و دستور برتري است كه حالت stand by را در همه لحظات تا مرگ حفظ ميكند و اين مقوله جزو مباحث ما بعد الطبيعه محسوب شده و باعث مجادله هاي فراوان شده است.
خلاصه اينكه دانش بشري در شناخت ساختار و فيزيولوژي مغز تاكنون ناتوان مانده است و در ميان رشته هاي تخصصي پزشكي نورولوژي و روانپزشكي و نوروسرجري در آينده هاي دور و نزديك تحولات شگرفي خواهد داشت. ![]() ![]() نظرات شما عزیزان:
سلام
اميدوارم وبتون موفق باشه من به مباحث پايه پزشكي علاقه مندم و در كار باليني كمتر فرصتي پيش مياد كه يادش بگيريم اگه امكان داره ازاين دست مطالب بذارين سر ميزنم پاسخ:ممنونم.اتفاقا روش اكادميك همينه حيف كه فرصتها كمه. سعي ميكنم |
|
[قالب وبلاگ : سیب تم] [Weblog Themes By : SibTheme.com] |